Agilis Kormányzati Központ az Egyesült Államokban

A  National Academy of Public Administration és az IBM’s Center for the Business of Government összefogott, hogy egy olyan központot hozzanak létre, amely az agilis elvek előmozdítására összpontosít. A két alapító intézmény vezetője azt írja a bejelentésben, hogy az  Agile Government Center munkatársai a közszféra, a tudományos élet és az ipar képviselői közül fognak kikerülni. Azért fognak dolgozni, hogy megteremtsék, megosszák és végrehajtsák az agilis kormányzati elveket,  valamint esettanulmányokban dolgozzák fel a kormányzati programokat és a szakpolitikai tevékenységet.

Az Agile Government Center javasolt alapelvei: tényeken alapuló teljesítménymutatók, ügyfélközpontú működés, gondolkodás sokfélesége és gyors szolgáltatásnyújtás.

A központ teljesítményének mértéke Chenok és Gerton szerint az AGC teljesítményét azzal fogják mérni, hogy hány kormányzati program valósította meg az előbbi elveket, hogy „javítsa az ügyfelek részvételét, javítsa a teljesítményt, növelje az ügyfelek megelégedettségét”.
Forrás: IBM, NAPA Detail Principles for New Agile Government Center; Brenda Marie Rivers; Brenda Marie Rivers; ExecutiveBiz; 2019. november 11.

A bejegyzés kategóriája: digitális köz-igazgatás, közigazgatás -- külföldön, szervezet
Kiemelt szavak: , , , , , , , .
Közvetlen link.