Jog és autonóm gépek: a jogi felelősség és a technológia együttes fejlődése

A könyv felvázolja egyrészt a jogi felelősség, másrészről a mesterséges intelligencia,  és fejlődése mögött lévő gépek és rendszerek, együttes fejlődésének lehetséges illetve másfelől az általa vezetett gépek és rendszerek együttes fejlesztésének lehetséges útját. Ahogy az autonóm technológiák kifinomultabbá válnak, nehezebb lesz az általuk okozott károkat a tervezőiknek, vagy a velük dolgozó embereknek tulajdonítani. A szerző illusztrálja, hogy ezek a tényezők miként erősítik az ösztönzést, hogy még fejlettebb rendszereket hozzanak létre. Amelyek viszont erősítik a kibontakozó törekvéseket, hogy az autonóm gépek jogi és erkölcsi státust kapjanak. A könyv a jogelmélet, az etika és az autonóm technológiák területén dolgozó tudósok és gyakorlati szakemberek számára lehet hasznos. De a jogalkotók és politikai döntéshozók is haszonnal forgathatják.
Forrás: Law and Autonomous Machines. The Co-evolution of Legal Responsibility and Technology; Mark Chinen; Edward Elgar; Elgar Law, Technology and Society series; ISBN: 978 1 78643 658 0,  2019
Lásd még a szerző korábbi munkáját: Mark A. Chinen; The Co-Evolution of Autonomous Machines and Legal Responsibility; Virginia Journal of Law & Technology; Vol. 20, No. 02, Fall 2016 (PDF)

A bejegyzés kategóriája: digitális köz-igazgatás, jog, technika
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.