Az európai e-demokrácia a gyakorlatban

„A nyílt hozzáférésű könyv azt vizsgálja, hogy a digitális eszközök és a közösségi média technológiái hogyan járulhatnak hozzá ahhoz, hogy az Európai Unió polgárai jobban részesei lehessenek az európai politikának.

A helyi, nemzeti és európai kormányzati szinten megvalósított reprezentatív e-részvételi projektek elemzésével meghatározzák az uniós döntéshozatali eljárásokhoz és intézményekhez kapcsolódó e-részvétel gyakorlatok előfeltételeit, bevált gyakorlatait és hiányosságait.
A könyv esettanulmányokat tartalmaz a [a kormányzati tevékenység] parlamenti ellenőrzésről, az e-szavazási gyakorlatról és az e-közönségről (e-publics), és ajánlásokat tartalmaz, amelyek célja, hogy jobban beépüljön az e-demokrácia az európai politikába és kormányzásba. Ennek megfelelően az európai intézmények számára megfelelő e-részvételi eszközök után kutató gyakorlati és tudományos szakemberek számára is érdekes lehet, és ezáltal segít csökkenteni az EU jelenlegi működésével kapcsolatos problémákat.

A könyv a Springer kiadó által megjelentetett „Electronic Democracy in Europe (Elektronikus demokrácia Európában)” könyv folytatása.”

Forrás:
European E-Democracy in Practice; Leonhard Hennen, Ira Van Keulen, Iris Korthagen , Georg Aichholzer, Ralf Lindner, Rasmus Øjvind Nielsen (szerkesztők); Springer; Studies in Digital Politics and Governance; eBook ISBN 978-3-030-27184-8, Hardcover ISBN 978-3-030-27183-1; DOI https://doi.org/10.1007/978-3-030-27184-8; 2020

A bejegyzés kategóriája: digitális köz-igazgatás, politika, szakirodalom
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.