Búcsúzunk dr. Papp Zoltántól

A Magyary Zoltán E-közigazgatástudományi Egyesület búcsúzik régi tagjától.

Dr. Papp Zoltán (1946-2020) az állami szervek között az egyik legnagyobb informatikai szervezet vezetőjeként, nagy tudású és tapasztalatú közigazgatási informatikai szakemberként csatlakozott egyesületünkhöz.

Nyugdíjba menetele után sem tudott szakítani a szakmájával, és elvállalta egy európai uniós megaprojekt vezetését. Azonban mint aki szervezeti vezetőként megszokta és el is várta munkatársaitól, hogy a közös cél érdekében félretesznek minden egyéni érdeket, és maximálisan együttműködnek, nem számolt azzal, hogy a projekt sok állami és piaci szereplője képtelen lesz ugyanerre. Ez nem az ő kudarca volt ugyan, mert projektvezetőként nem kapott olyan hatáskört, hogy ezen változtatni tudjon, mégis annyira kedvét szegte, hogy egyik napról a másikra hátat fordított a teljes szakmai múltjának, és visszavonult vidékre, szülőföldjére olvasni, zenét hallgatni és kertészkedni.

(A kép forrása: Kiosztották az „Év Főinformatikusa 2003-ban” díjat; Piac&Profit; 2003. augusztus 28.)

Egyesületünktől azzal búcsúzott 2010-ben, hogy egy új világba lép be, és hálás a sorsnak, hogy az informatikával tölthette aktív életét.

Dr. Papp Zoltán – Zoli –, nyugodj békében!

Utóirat

Nem lenne a megemlékezés teljes, ha nem említenénk meg dr. Papp Zoltán közreműködését az egyesületünk által gondozott kötetben:
A „hiteles helyektől” az elektronikus közigazgatásig. Mérföldkövek a hazai közigazgatás automatizálásának és a kormányzati számítástechnika kialakulásának történetében. 2014
(Magyary Zoltán E-Közigazgatástudományi Egyesület. Tanulmányok a magyar e-közigazgatásról, 1. kötet)
A 3.5. fejezeten belül a ZALASzÁM történetét írta meg.
Elérhető itt

Kategória: egyesületi hírek | A közvetlen link.