Internet and Jurisdiction Global Status Report 2019

„Az Internet and Jurisdiction Policy Network 2019. november 27-én Berlinben tette közzé első, globális helyzetjelentését.

Az úttörő globális helyzetjelentést az idei Internet Governance Forum-hoz időzítették, és az Internet and Jurisdiction Policy Network munkáját mutatja be. Ez a tendenciák, szereplők és kezdeményezések feltérképezésével kapcsolatos információkat foglalja magában a kibertérben esetlegesen felmerülő, határokon átnyúló jogi kihívásokkal kapcsolatban.

A jelentés mélyreható kutatásokon és példátlan adatgyűjtésen alapszik, amely több mint 150 kulcsfontosságú érdekelt féltől származik, ideértve a különböző államokat, internetes vállalatokat, műszaki szereplőket, civil társadalmat, tudományos köröket és öt kontinens nemzetközi szervezetekeit.

Az internet létrehozása után 50 évvel a jelentés növekvő számú állami és magánjogi szabályozási kezdeményezést mutat be, amelyek célja a transznacionális kérdések kezelése. Ezek a dezinformációtól és a biztonságtól az adatvédelemig és a mesterséges intelligenciáig terjednek.”

Forrás:
Internet and Jurisdiction Global Status Report 2019; European Commission, Digital Single Market; 2019. november 27.
Lásd még: Internet & Jurisdiction Policy Network
Internet Governance Forum
Release of World’s First Internet & Jurisdiction Global Status Report; Internet & Jurisdiction Policy Network; 2019. november 27. (a jelentés különböző letölthető anyagai)

A bejegyzés kategóriája: digitális köz-igazgatás, gazdaság, jog
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.