Az informatika központi szerepe, vezetési modellje és hozzájárulása a szervezeti teljesítményhez: Tanulmány kanadai kórházakról

„Az informatika szerepének vizsgálata a szervezeteken belül az információs rendszerek szakterületének központi témáját alkotja. Ennek a tanulmánynak az volt az elsődleges célja, hogy megjósolja az informatikai funkció hozzájárulását a szervezeti teljesítményhez, az IT-menedzsment kitüntetett helyzetére és jellemzőire, mint meghatározó tényezőkre összpontosítva. A kanadai kórházakban dolgozó informatikai vezetőkre támaszkodó felmérés azt mutatja, hogy az IT-funkció központi helyzete pozitívan befolyásolja az informatikai menedzsment modell stratégiai orientációját. Viszont minél erősebb az IT-menedzsment modell stratégiai orientációja, annál nagyobb az IT-funkció hozzájárulása a szervezeti teljesítményhez.”

Forrás:
IT centrality, IT management model, and contribution of the IT function to organizational performance: A study in Canadian hospitals; Guy Paré, Manon G.Guillemette, Louis Raymond; Information & Management; 2019. augusztus 31.
DOI: https://doi.org/10.1016/j.im.2019.103198

A bejegyzés kategóriája: digitális kormányzat, egészségügy, közigazgatás -- külföldön, szakirodalom, szervezet
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.