A nyílt adatok következő évtizede New Yorkban

New York városa hétfőn új jelentést tett közzé, amely egyszerre szolgál a város nyíltadat-programja során elért eredmények ünneplésére, és egy új, 10 éves terv bemutatására, amely az elérendő célokat vázolja fel.

Ez részben ugyanazt jelenti: A városi vezetők azt mondták, hogy egy dinamikusabb és nyitottabb platformot akarnak, amelyen megoszthatják az adatokat, hogy lehetővé tegyék a városi közigazgatás egységei számára, hogy több adatot osszanak meg, és hogy több embert vonjanak be a folyamatba. A tisztviselők azonban azt állították, hogy sokkal stratégiaibb célok is lebegnek a szemeik előtt. Arra törekednek, az adatok felhasználását kiindulópontként használják a problémamegoldáshoz és a közösségépítéshez, és nem pusztán az adatok puszta megjelentetését akarják.

A 2019 pénzügyi évben a város 595 új adatkészletet tett közzé a nyílt adatportálon. Az egyik például a város minden épületének 3D-s modelljeit tartalmazza egy 2014-es
légi felmérésé nyomán, egy másik felsorolja azokat a közintézményeket, amelyek internet-kapcsolattal rendelkező számítógépekhez való hozzáférést biztosítanak. A város Oktatási Hivatala egymaga 312 adatkészletet tett közzé 2019-ben.
New York City plots its next decade of open-data projects; Colin Wood; Statescoop; 2019. szeptember 17.
The Next Decade of Open Data2019 .Open Data for All Report (PDF)

A bejegyzés kategóriája: digitális köz-igazgatás
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.